Nieuwe Maan – Let’s Write Some Magic

Nieuwe Maan is traditioneel het moment om nieuwe plannen te maken, wensen te doen en je intenties op de ene of de andere manier uit te zenden. Voor mij is dat altijd met een ritueeltje. Niet per se hocus pocus, maar gewoon, praktisch, iets dat in je hoofd of hart zit, tastbaar maken. Door het uit te schrijven bijvoorbeeld, en dan het liefst nog in een mooi boekje met een leuke pen, lekker muziekje en kaarsje erbij.

Ook deze nieuwe maan zit ik klaar met pen en papier om mijn intenties uit te schrijven voor de volgende weken. En voor 1 keer ook met een bezem erbij. Een denkbeeldige bezem. Mijn intentie voor deze nieuwe maan is namelijk lief zijn voor mezelf. En de eerste stap die ik daarvoor mag zetten, is mijn eigen energie proper maken. Even gaan kijken welke stofjes en pluizen er allemaal liggen, vanwaar die komen, en wat ik kan doen. En dan moet ik bekennen dat de pluizen en de stofjes die ik nu mag opruimen, staan voor alle dingen die ik van mezelf verwacht naar anderen toe. Voor alles en iedereen die ik toelaat in mijn energieveld en probeer te dragen omdat ik vind dat dat zo hoort en dat ik dat maar moet kunnen. De zachtheid die anderen in me zien, verandert in een soort veeleisendheid en strengheid naar mezelf toe. Een veeleisendheid en strengheid die ik al langer heb opgemerkt, maar waarvoor ik nu pas klaar ben om ze te laten gaan. Stapje voor stapje. Zodat ik ze kan vervangen door mildheid naar mezelf toe, compassie en vooral heel veel Zelfliefde. Stap voor stap mijn eigen inventaris maken. Mijn mindere kantjes en eigenschappen omarmen, maar ook mijn mooie kantjes durven zien en waarderen. Mijn eigen Licht durven zien en durven laten schijnen. En dat laatste zou voor mij nog weleens de grootste uitdaging kunnen zijn. Maar hé, uitdagingen brengen me uit mijn comfortzone, en laten me groeien. En dat is nu net waar nieuwe maan voor staat: zaaien zodat je kan gaan groeien :-).

Fijne nieuwe maan, en veel groeiplezier

Liefs

Katja

BLOG

Schrijf je in op onze nieuwsbrief